זוגיות

חיפוש שידוך באתר של דתיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני כאמור לא יכולה להכיר את בן זוגי ברחוב או בעיר שלנו ולכן נרשמתי לאתר של דתיים יצאתי עם מספר גברים שמה ואחרי פגישה אחת לא חזרו מה שקורה שלי ולחברה שלי אותו דבר קרה מה אפשר לעשות?

תשובה

שלום וברכה

המדרש מספר

רבי יהודה בר סימון פתח (תהלים סח) אלהים מושיב יחידים ביתה מטרונה שאלה את ר´ יוסי בר חלפתא אמרה לו לכמה ימים ברא הקב"ה את עולמו אמר לה לששת ימים כדכתיב (שמות כ) כי ששת ימים עשה ה´ את השמים ואת הארץ אמרה לו מה הוא עושה מאותה שעה ועד עכשיו אמר לה הקב"ה יושב ומזווג זיווגים בתו של פלוני לפלוני אשתו של פלוני לפלוני ממונו של פלוני לפלוני אמרה לו ודא הוא אומנתיה {כי זה הוא אומנתו} אף אני יכולה לעשות כן כמה עבדים כמה שפחות יש לי לשעה קלה אני יכולה לזווגן אמר לה אם קלה היא בעיניך קשה היא לפני הקב"ה כקריעת ים סוף הלך לו ר´ יוסי בר חלפתא.

מה עשתה נטלה אלף עבדים ואלף שפחות והעמידה אותן שורות שורות אמרה פלונין ישא לפלונית ופלונית תישא לפלוני וזיווגה אותן בלילה אחת.

למחר אתון לגבה דין מוחיה פציעא דין עינו שמיטא דין רגליה תבירא אמרה להון מה לכון דא אמרה לית אנא בעי לדין ודין אמר לית אנא בעי לדא מיד שלחה והביאה את ר´ יוסי בר חלפתא אמרה לו לית אלוה כאלהכון אמת היא תורתכון נאה ומשובחת יפה אמרת אמר לא כך אמרתי לך אם קלה היא בעיניך קשה היא לפני הקב"ה כקריעת ים סוף.

אפשר לומר שהחיפוש באינטרנט דומה קצת לזיווג אקראי שהרבה מהם אין להם כל קשר לשניכם, ולכן אין לזה המשך.

ה´ ימציא את זיווגך הנכוו מהרה.

בברכה - בנימין שמואלי