שאל את הרב - כללי

סדר תפילת בוקר

  • י"ג טבת התשע"ו

שאלה

אשמח לקבל את סדר התפילה המדוייק בבוקר עד וכולל תפילת שמונה עשרה. ובקשר להנחת תפילין האם יש צורך לפני שאני מתעטף בטלית ולפני שאני מניח תפילין את ברכת "לשם יחוד קודשא..."?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

סדר תפילת שחרית:

ברכות השחר, קרבנות, פסוקי דזמרה: (לנוסח ספרד: הודו), ברוך שאמר, מזמור לתודה, יהי כבוד, אשרי, הללוי-ה (תהילים קמו-קנ), ברוך השם לעולם, ויברך דוד, וכרות עמו, ויושע השם, אז ישיר, ישתבח.

ברכה ראשונה של קריאת שמע, ברכה שניה של קריאת שמע, קריאת שמע, אמת ויציב וברכה שלישית של קריאת שמע, שמונה עשרה.

אין חיוב לומר "לשם יחוד" אלא הוא רק מנהג הנהוג כדי למקד את הכונה לכווין  לקיום המצוה; וכמו שאנו פוסקים, "מצוות צריכות כונה" של האדם היוצא בהם, שיתכוין בשעת קיומם שעושה אותם דוקא בכונה לקיים מצות השם.

בברכה,

רב נחום