שאל את הרב - כללי

אם הצרעת מגיעה לבגדים צרי לשרוף אותם ואם מגיעה לכלי הבית מה עושים

  • י"ב טבת התשע"ו

שאלה

אם הצרעת מגיעה לבגדים צריך לשרוף אותם? אם הצרעת מגיעה לכלי הבית מה עושים?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

1. כן, וכמבואר בפסוקים ויקרא פרק יג, פסוקים מז -יח.

2. כפי המקובל אצלינו, ענין הצרעת היתה מופיע בדרך נס, ואינה קשורה לתופעה טבעית הבאה מסיבת חולי או סוג של זיהום המדבק.

לכן, הואיל ולא נזכרו בתורה דיני צרעת על כלי הבית, יתכן שלא היתה צרעת נשלחת מן השמים על כלי הבית.

בברכה,

רב נחום