כמה שעות ילד צריך להמתין בין בשר לחלב?

  • י"ב טבת התשע"ו

שאלה

אנחנו בעלי תשובה חרדים הבכורה שלי בת שש ממתי אני צריכה להקפיד איתה על שש שעות בין בשר לחלב. היום אני מקפידה על שלוש שעות. תודה

תשובה

שלום רב,

קטן [אפילו הגיע לגיל חינוך] שאכל מאכלי בשר, אפשר להקל לו לאכול אחר כך מאכלי חלב, מבלי לשהות שש שעות מאכילת הבשר, ומותר אף לתת לו ולהאכילו בידיים, מפני שיש צער לקטנים להמתין שש שעות, ואף לאחר שעה המיקל בזה לקטנים, יש לו על מה לסמוך.

וכל זה שאוכל מאכל חיוני לצורך סעודה, אבל אין להקל ליתן לתינוקות שהגיעו לחינוך ממתקים ושוקולד שיש בהם תערובת חלב, בתוך שש שעות למאכלי בשר. ואף בתינוק שאינו בר הבנה נכון להחמיר בזה.

ומכל מקום נכון לחנך את הקטנים שנה אחת לפני גיל בר מצווה, שאז הם בגדר ''מופלא הסמוך לאיש'', ולהזהירם שלא יאכלו מאכלי חלב אחר אכילת בשר, עד שישהו שש שעות בינתיים. וכיום נוהגים להקפיד גם בקטן שהגיע לחינוך [קודם גיל י''ב], ומחנכים אותו להמתין שש שעות. אך במקום צורך אפשר להקל, וכאמור (ילקוט יוסף יורה דעה סימן פט סעיף כא).

בברכה,

הלל מאירס