זוגיות

ההורים שלי מתנגדים לזיווג שלי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יצאתי עם בחור למטרת נישואין והיתה בינינו התאמה מדהימה... עד שההורים שלי התחילו להתנגד. בהתחלה ניסינו להלחם עד שרב אמר לבחור שכל עוד שההורים שלי לא נותנים לו אותי אסור לו להלחם בהם ועליו לוותר. האם ככה זה באמת צריך להיות? כי ראיתי שבתשובה לשאלה קצת דומה עניתם שאין להתחשב בדעה של ההורים. דרך אגב, אני מבחינתי מוכנה להלחם כמה שאפשר ולגרום להם לרצות אותו וכך גם הוא היה עד ששמע את הדעה מהרב.

תשובה

שלום וברכה

האמת תורה דרכה, שעל פי ההלכה אינך מחוייבת לשמוע בקול הורייך, ומותר לך להינשא לבחיר ליבך.

דברי הרב הם כנראה עיצה טובה כאשר חושבים שאפשר לבתפשר עם ההורים, הדבר בוודאי עדיף מאשר לריב איתם, אבל ברור שאינך חייבת לוותר על זיווגך, גם אם ההורים מתנגדים.

יצויין עוד שתמיד כדי לשמוע את סיבת ההתנגדות של ההורים, ולבדוק אם דבריהם נכונים, מאחר ולפעמים הם צודקים.

בהצלחה - בנימין שמואלי