דרך ארץ- אמירת שלום ברחוב

  • י' טבת התשע"ו

שאלה

שלום, רציתי לשאול את הרב שאלה כדי לדעת אם אני בסדר. אני גרה עם משפחתי בישוב, וכבר יצא לי שכל מיני נשים (משום מה,בדרך כלל דווקא כאלה שעזרתי להם או נתתי להם משהו) פתאום מפסיקות להגיד לי שלום. ממש מתעלמות לחלוטין. כמובן שהדבר פוגע ולא ברור, לא תמיד גם יש מה להתחיל לשאול ולחקור. היו הרבה פעמים שניסיתי "לתפוס את מבטן" כדי לשמור על דרכי שלום, אבל הן פשוט התעלמו ממני לחלוטין. בשלב מסוים, אחרי " פגיעות" רבות, החלטתי שמי שמתעלמת ממני, אני צריכה להתעלם ממנה גם. וכך התחלתי לעשות. השאלה אם זה בסדר מבחינה הלכתית, אני לא רוצה לעורר עלי דינים, רציתי לדעת אם זה בסדר כי כשאני מנסה להגיד שלום בכוח למי שלא רוצה להגיד לי שלום אני בעצם מרגישה שעושקים אותי רוחנית ואני לא מעוניינת לשתף פעולה עם המצב הזה. בקיצור, האם אדם חייב להגיד שלום למי שלא רוצה להגיד לו שלום? תודה.

תשובה

שלום וברכה

מאחר ומי שלא עונה שלום הרי היא כגזלנית, עדיף לא לומר שלום למי שבין כה וכה אינו עונה לך.