שירות לאומי האם זה מותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חוזרת בתשובה כבר 3 שנים והתחלתי השנה שירות לאומי , שמעתי שרבנים אומרים שאסור לבנות לעשות גם שירות לאומי.. ובגלל זה יצאתי מהשירות השאלה שלי אם באמת יש איסור ואם כן למה ? תודה מראש שני.

תשובה

שלום וברכה

שלושה טעמים עיקרים בדבר.

א. השירות יכול לגרום לבעיות קשות בצניעות. לפעמים אף לגרום להתבוללות רח"ל והדברים ידועים.

ב.  היציאה למקום שלא תמיד תואם את השקפת עולמך, גורם לרבים מאוד לירידה רוחנית גדולה, אף אחד לא מובטח לו שיישאר ירא שמים במקומות הנ"ל.

ג . דחיית הנישואין כתצואה משנת השירות שגורמת במישרין לדחית הנישואין.

שבת שלום - עלי והצליחי - בנימין שמואלי