תפילה וברכות

פירוש פסוק בשיר השירים

  • ח' טבת התשע"ו

שאלה

יש משפט בשיר השירים "אם ייתן איש את על הון ביתו באהבה בוז יבוזו לו " מה כוונת שלמה בפס זה, כי שמעתי כמה דעות ודעתי שונה מאחרים

תשובה

לכבוד השואל,

כפי מה שהבנתי, הכונה כמו שפירש רש"י הקדוש, שהפסוק הזה היא משל על אהבת הכלל ישראל להקב"ה.

וענין כי יתן איש - כלומר, אם יקום מישהוא וירצה לשלם ולשחד את ישראל להחליף אהבתם מהקב"ה, הם - לא רק שלא יקחו את השוחד, אלא עוד - יבוזו למי שהציע החילוף להם, וכמזלזלים בו, כלומר שאין כאן אפילו אפשרות קטנה לחילוף כזה.

וזה פירוש רש"י:

מים רבים. האומות : ונהרות. שריהם ומלכיהם : לא ישטפוה.על ידי חוזק ואימה ואף על ידי פתוי והסתה : אם יתן איש את כל הון ביתו. כדי להמיר אהבתך : בוז יבוזו לו. כל אלה הקב''ה ובית דינו מעידים שכך כנסת ישראל מתרפקת על דודה.

בברכה,

רב נחום