תפילה וברכות

אני חוזרת בתשובה ואני לא יודעת באיזה תפילות אני מחויבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב . אני חוזרת בתשובה ואני לא יודעת באיזה תפילות אני מחויבת . ואני לא יודעת מהסידור מה צריך לקרוא ומה לא [ בתפילות - שחרית , מנחה , ערבית ] אשמח לקבל תשובה.

תשובה

שלום לך,

האם יש לך סידור בבית, אם לא, תגשו לחנות הספרים ותקני סידור, עדיף גדול באותיות מאירות עיניים.

כשאת קמה בבוקר לפני שאת יורדת מהמטה, ולפני נטילת ידיים תאמרי את הנוסח: מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך.

לאחר מכן את נוטלת ידיים, קחי את הסידור ותמצאי שם את ברכות השחר, אמרי את כל הברכות, לאחר מכן תדפדפי לתפילת שמונה עשרה ואמרי את כל הברכות - בעמידה.

אם נשאר לך עוד זמן תקראי קריאת שמע.

וה` בודאי ישמע את תפילותיך הזכות והטהורות.

עשי חיל!

פנחס הלוי