תפילה וברכות

האם אפשר לברך על ברקים ורעמים לפני נטילת ידיים?

  • ה' טבת התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, בלילה כשישנים לרוב יש ברקים ורעמים. האם כשאני שומעת בלילה לפנות בוקר שכבר קמתי ואחרי שעשיתי קריאת שמע שעל המיטה, והתעוררתי מהרעש שלהם, אני צריכה להגיד ברכת ברקים ורעמים?

אותה שאלה אבל בנוגע לבוקר שכבר יש אור בחוץ כבר שהברקים ורעמים העירו אותי בבוקר ואני שומעת אותם לפני שקמתי ואמרתי מודה אני ונטילת ידיים ואני רוצה להמשיך לישון. מה אני עושה במצב הזה? האם אני אומרת ברכת רעמים וברקים או לא? כי אני יודעת שכל עוד לא עשיתי נטילת ידיים ובירכתי על הנטילה אסור לי לברך להגיד את שם השם בשום דבר אחר? תודה

תשובה

שלום רב,

את יכולה לנקות את הידיים על ידי שפשופם בשמיכה או סדין ולברך, ובתנאי שלא עבר יותר משנייה וחצי מאז שראית את הברק ושמעת את הרעם.

מקורות: יעויין שלחן ערוך אורח חיים (סימן רכז סעיף ג), משנה ברורה שם, וחזון עובדיה ברכות (עמודים תסג-תסד).

בברכה,

הלל מאירס