תפילה וברכות

שאלות על קריאת שמע

  • ה' טבת התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב בקריאת שמע גם בשחרית וגם שעל המיטה אני אומרת לפני אל מלך נאמן, האם בסוף אני צריכה להגיד אני ה אלוקיכם אמת ה אלוקיכם אמת או רק אני ה אלוקיכם ? והאם בכלל עדיף לא להגיד אל מלך נאמן אלא פעמיים ה אלוקיכם אמת ? ואיך אני אמורה לנהוג שאני מתפללת בציבור האם לא להגיד אל מלך נאמן ולכוון שהשץ יוציא אותי ידי חובה ולהגיד רק ה אלוקיכם אמת ואז להקשיב לשץ שיחזור על זה ולענות אמת ?

תשובה

שלום וברכה

ראוי לומר פעמיים ה' אלוקיכם אמת. אם את בציבור וכבר סיימת את קריאת שמע אין לומר פעמיים אלא יש לשתוק ולהקשיב לחזן, אם לא סיימת עדיין את קריאת שמע, תאמרי את ה' אלוקיכם אמת פעמיים ואל תצאי מהחזן.