תורה ומדע

אשה לא נשואה עם גבר נשוי.מה החטא

  • ד' טבת התשע"ו

שאלה

אישה לא נשואה (יש לה חבר) וקיימה יחסים עם גבר נשוי. 1.מה העונש לפי התורה.לאישה?לגבר? 2.האם יש תיקון.לאישה?לגבר?

תשובה

שלום וברכה

חטאים רבים וחמורים עוברים בקיום יחסים ברווקות והגדול ביותר הוא אי הטבילה לנידתה ובכך עוברים על איסור נידה - איסור כרת חמור שהאשה והגבר שניהם עוברים עליה בכל פעם ופעם שהם מקיימים יחסים וזאת מלבד הנגיעות הרבות האסורות גם הם.

גם אם הנערה תטבול במקווה עדיין איסו רתורה לקיים יחסים ללא קידושין ונישואין כדת משה וישראל.

כאשר מדובר בגבר נשוי יש איסור חמור נוסף שעיקרו איסור בין אדם לחבירו שהאשה הנשואה מאבדת את בעלה ואת ההתעניינות בה עקב הימצאותה של הנערה בקרבתו דבר שכמובן מורגש מאוד אצל האשה הנשואה הסובלת מאוד מהתנהגותו של הגבר ודמעותי המצויות על לחיה ואין לה מנחם ה' ישמור.

עיקר התיקון הוא להתנתק מהחטא לגמרי ולהפסיק להיות בקשר עם הגבר בצורה מוחלטת. לאחר עזיבת החטא צריכ הלהיות חרטה עמוקה ונכונה מעומק הלב על הכישלון ועל הטעות ולקבל על עצמם לעתיד שלא להיות בקשר עם גבר זר/אשה זרה לעולם, ולהתוודות לברורע עולם על הטעות ולבקש לבורא עולם שיכניס בלב האישה הנשואה למחול לנערה שפגעה בה כל כך על ידי הקשר שלה עם הבעל.

כדי למרק את החטא לגמרי יש להקפיד מאוד על שמירת שבת כהלכתה ועל עשיית חסד לזולת בגוף כדוגמת ביקור חולים עזרה לזולת וכוד'.

ה' הטוב יהיה בעזרכם לתקן את כל הפגמים.