אמונה

איזו דרך ישנה לחזק את האמונה ברגעים שמרגישים שהיא קצת בירידה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בעלי ואני חוזרים בתשובה. לאחרונה חלה ירידה אצלי (האישה) באמונה אנו רואים הרבה הרצאות בערוץ ההדברות ולעיתים הולכים להרצאות. איזו דרך ישנה לחזק את האמונה ברגעים שמרגישים שהיא קצת בירידה?

תשובה

שלום וברכה

חושבני שהכוונה ירידה באמונה, היא ירידה בהרגשת ה`, ולא שמתעוררות אצלך ספיקות באמונה אם התורה היא אמת וכו.

וירידות אלו שמרגישים את ה` קצת פחות, הם חלק מעבודת ה` בעולם, כדי שתנסי להתחזק מחדש ולהתעלות יותר, ולאחר כל ירידה יש עלייה נוספת חזקה יותר, ואין דרך לברוח מהירידות, וכמאמר הפסוק שבע יפול צדיק וקם, שביארו הספרים שהכוונה היא על הנפילה הרוחנית, שכל נפילה מטרתה קימה.

בשעת הירידה צריך להיצמד לזכרונות של ימי הזוהר, ולהמשיך לעשות את כל המצות כראוי, ולא להקל חלילה בשום דבר, ואפילו שמרגישים שעושים את הדבר ללא לב כביכול, כי מעשים אלו יקרים לה` מאוד ויש להם מעלה מסויימת יותר מהמצוות שנעשים בימי העלייה מאחר ועושים את מצות ה` בחשכת הנפש, ועבודת ה` זו היא במסירות נפש. ועצם המצות מטהרות את הנפש ומביאות בחזרה את אור השכינה ומחזירות את הרגשת ה` ללב האדם.

כמובן שיש לנסות לעורר את הלב, באמצעות מחשבות טובות ובאמצעות הרצאות או שירה, והבא לטהר מסייעין אותו.

וכמבון לבקש מהבורא שישיב אותך איליו שוב, ולומר את הפסוקים הבאים
ספר איכה פרק ה
(כא) הֲשִׁיבֵנוּ יְהֹוָה אֵלֶיךָ וְנָשׁוּבָה חַדֵּשׁ יָמֵינוּ כְּקֶדֶם:
(1) ספר תהילים פרק פ
(יט) וְלֹא נָסוֹג מִמֶּךָּ תְּחַיֵּינוּ וּבְשִׁמְךָ נִקְרָא:
(כ) יְהֹוָה אֱלֹהִים צְבָאוֹת הֲשִׁיבֵנוּ הָאֵר פָּנֶיךָ וְנִוָּשֵׁעה
(1) ספר תהילים פרק נא
(יב) לֵב טָהוֹר בְּרָא לִי אֱלֹהִים וְרוּחַ נָכוֹן חַדֵּשׁ בְּקִרְבִּי:
(יג) אַל תַּשְׁלִיכֵנִי מִלְּפָנֶיךָ וְרוּחַ קָדְשְׁךָ אַל תִּקַּח מִמֶּנִּי:

וביותר יש להתפלל על כך בשעת הדלקת נרות שבת, שעת רצון גדולה היא מאוד, וכן קדושת השבת מועילה מאוד להתחבר אל הבורא מחדש.

אם תרצי שאכתוב לך עוד בעניין אשמח להאריך לך עוד.

בהצלחה - שבת שלום - בנימין שמואלי