שאל את הרב - כללי

חשיבה שלילית

  • א' טבת התשע"ו

שאלה

שלום עבוד הרב אני חוזרת בתשובה נשואה +2 ב״ה לא חסר לי כלום ! טוב לי עם כל מה שיש השלום בית מצויין הכל מושלם אבל כל הזמן יש לי מחשבות שליליות שכל הטוב יגמר , כאילו תחושה שזה לא בסדר שאצלי הכל טוב ויש אנשים שרע להם אני מרגישה שהמחשבות האלה יכולות להזיק לי מנסה לעבוד על עצמי , שומעת הרצאות ועדיין זה רודף אותי מה ניתן לעשות? מפחדת להזיק לעצמי עם מחשבות שליליות כי אני יודעת שזה אסור תודה רבה ובשורות טובות

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

ככל הנראה ממה שכתבת במכתבך, המחשבות השלילות הם בגדר הנורמלי הואיל וחלק מתפקוד המח הוא תמיד לשקול את המצב ההפוך.

ונראה לי עצה טובה כדי למנוע אותן מחשבות, היינו, שתקדישי זמן בכל שבוע לעשות בשביל אחרים (כגון לסייע בהתנדבות לאירגון המחלק קופסאות מזון לנצרכים וכדו') ובזה את תרגישי שאת כן נושאתבעול ביחד ומשתתפת במצבם ועוזרת לאלו שחסר להם, וזה יאזן לך את רגשותיך לגבי קבלת הטוב שאת זוכה אליה ברוך השם בחייך.

בברכה,

רב נחום