שאל את הרב - כללי

התאבדות

  • א' טבת התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום רב! יש לי חברה שהבת שלה בת 21 התאבדה(זה הופיע בתקשורת).הבת הזו לפני כשנה התחילה בתהליכי שינוי מין (מבחורה לגבר)שזה אומר לקיחת הורמונים אבל לא עשתה שינוי מין ע"י ניתוח אך יש לציין כי שינתה על דעת עצמה את שמה לשם זכרי .ביום שלישי האחרון(יום שני להדלקת הנרות) מצאו אותה תלויה על חבל!!!שאלותי הן 1. כשאומרים ברכה "לעילוי נשמת" מזכירים את השם שלה כאישה.לא כן? 2. במידה והאבא לא אומר קדיש מה לעשות ?יש לה אח שצעיר ממנה.הוא בן 18. 3. הבנתי שצריך לעשות תיקון לנשמה שלה...האם יש אפשרות ליצור קשר עם הרב בצרי בדחיפות על מנת לעשות תיקון? אנא מכם , אף אחד לא נענה לעזרתה של האמא שהיא כה מיואשת ורוצה להציל את נשמת בתה, אם תרצו את מספר הטלפון שלי אשלח בשמחה.היא מחפשת עזרה נואשות...אפילו מניין בשבעה לא היה להם.א נ א ע ז רת כ ם הדחופה בתוד מראש חיה

תשובה

שלום וברכה

היא נשארה בת ויש להזכירה בשמה הראשון שנתנו לה.

2. אם האח מוכן להגיד קדיש בהסכמת ההורים הוא יכול לומר קדיש. אם זה לא מסתדר יש לשכור מישהו שיאמר קדיש לעילוי נשמת האומללה.

3. הרב בצרי 025376818.

נשמח לסייע עוד,