אמונה

אימא שלי ואחי יש להם סיזופרניה (מחלת נפש)

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבר הרבה זמן שאני במשבר עמוק. אימא שלי ואחי יש להם סיזופרניה (מחלת נפש) ואף פעם לא ידעתי וכנראה אני לא ידע למה זה קרה לנו. עברתי לדירת חדר לבד וזה רק גרם לי יותר בדידות. אני מרגיש רקנות ושבר וקשה לי לסגל אורך חיים נכון. אני מאמין באלוהים ואני מתפלל אליו, אבל אני מרגיש שאולי הוא כבר לא כול כך שומע לתפילותי, כי אכזבתי אותו יותר מדי. בקשתי מאלוהים סליחה על מה שהוא שעשיתי שזה בין אדם למקום ועשיתי אותו שוב ועכשיו אני מרגיש כול כך לא טוב אם עצמי וכול כך לבד ואני לא יודע מה לעשות.

תשובה

שלום וברכה

על האדם לדעת בוודאות שלאחר התשובה כל עוונותיו נמחקים וכמבואר ברמב"ם יד החזקה - הלכות תשובה פרק ז
(ד) ואל ידמה אדם בעל תשובה שהוא מרוחק ממעלת הצדיקים מפני העונות והחטאות שעשה אין הדבר כן אלא אהוב ונחמד הוא לפני הבורא כאילו לא חטא מעולם ולא עוד אלא ששכרו הרבה שהרי טעם טעם החטא ופירש ממנו וכבש יצרו אמרו חכמים מקום שבעלי תשובה עומדין אין צדיקים גמורין יכולין לעמוד בו כלומר מעלתן גדולה ממעלת אלו שלא חטאו מעולם מפני שהן כובשים יצרם יותר מהם:

ועיין שם עוד בדבריו הנעימים.

וגם אם חלילה הינך נופל לחטא שוב הקב"ה שב לסלוח וכמו שאנו אומרים בתפילה חנון המרב לסלוח.

היה מאושר שהינך מבני ה` ואוב ונחמד לפני המקום.

בברכה - בנימין שמואלי