אמונה

אם ישנו רב שאני יכול לגשת אליו ביום יום ולפנות אליו בכול השאלות וכו`..

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, ראשית אלפי תודות לך בפרט על התשובות המצוינות, על המסירות וההשקעה. מעבר לכך אני רוצה לומר תודה ענקית לרבנים שמקרבים אנשים (בעיקר חילונים) לדת בהמון אהבה, ומידע מרתק שכולל המון נושאים..בכוונה אינני מציין שמות כי אני מודה לכול אחד ואחד שלוקח חלק בארגון הנהדר הזה, ואין זה נכון לשבח רק אדם אחד או שניים כי כולם עושים מצווה ענקית. ולחלק השני.. אני חילוני שמתחזק לאט לאט ומסגל לעצמי מנהג - כול לילה לצפות בשיעור אחד לפחות. אני גר בפתח תקווה ואינני יודע בדיוק כיצד לחולל בעצמי את השינוי - הכוונה היא מאיפה להתחיל? מה הכי חשוב? (תפילין שבת וכו`..) מי יכול ללמד אותו דברים שכבר שכחתי מזמן? אני מעוניין בעצתך - כיצד אני יכול להכנס למסלול ולעשות זאת בצורה הטובה ביותר? השאלה השנייה היא אם ישנו רב שאני יכול לגשת אליו ביום יום ולפנות אליו בכול השאלות וכו`.. אני עובד בעבודה שמקנה לי ימים פנויים לפעמים, ואני רוצה ללכת לשיעורי תורה בבוקר.. ישנו דבר כזה?? תודה רבה רבה!! ודבר אחרון - אם יש אפשרות לקבל דיסקים וקלטות של הידברות בכדי שאוכל להפיץ אותם בקרב חילוניים רבים (לימודים, עבודה חברים וכו`..)

תשובה

שלום וברכה

תודה רבה על דבריך המחממים את הלב דבר הנותן כוח להמשיך ולעשות למען עם ישראל.

מומלץ להתחיל לשמור שבת, ובמשך שאר ימי השבוע להניח תפילין, וכן שמירה על כשרות.

וכדי לדעת את כל המוטל עליך מאת הבורא, עליך ללמוד בכל יום מעט בספר קיצור שולחן ערוך, מהודרה מקוונת > ומומלץ ללמוד בספר זה כל יום מעט הלכות, וכל אשר תלמד תשתדל לקיים ובכך תלמד לקיים את כל המצות.

מומלץ מאוד ללמוד את הדברים עם חברותא, ונשמח לצרף לך חבורתא טלפונית.

שיעורי תורה בבוקר בפתח תקווה ראה >נשמח להמשיך ולהיות לך לעזר, ככל שיידרש.

עלה והצלח - בנימין שמואלי