נשים

מצטערת על הפלה שעשיתי, ורוצה שוב ילדים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני צופה בערוץ 97 ביס מידי יום ונהנית מאוד מאוד מההרצאות המאלפות שלכם. לאחרונה היתה הרצאה של הרב זמיר כהן בנושא הפלות ובעניין זה רציתי לשאול אני אם לילדה בת שנה ושבעה חודשים, והיו לי קשיים להיכנס להריון, בסופו של דבר נכנסתי להריון באמצעות הפריה חוץ גופית והילדה שלי מקסימה. כשלושה חודשים אחרי הלידה, אני ובעלי היינו במצב כלכלי קשה וגם הקשר שלנו הדרדר מאוד, בעלי עזב את הבית ורצה להתגרש. אז גיליתי שנכנסתי באופן טבעי וללא כל עזרים רפואיים, להריון אבל בגלל המצב שהייתי בו עשיתי הפלה. התלבטתי מאוד לפני ההפלה אבל הייתי בודדה ואף אחד לא הציע עזרה ולכן לא הייתה לי ברירה אלא להפיל. היום אני שוב מנסה להיכנס להריון, כי המצב ביני ובין בעלי השתפר, בסוף לא התגרשנו וגם לשנינו יש עבודה וגם המצב הכלכלי סביר. אחרי התוכנית הבנתי שעשיתי טעות נוראית ואיומה ואני מפחדת ששוב לא ישלח לי אלוהים את המתנה ששלח לי בעבר. מה לעשות? לנסות שוב הפריות? להמשיך לנסות באופן טבעי? אני רוצה לציין שאני כבר בת 35 והשעון הביולוגי לא עומד לטובתי. עוד אציין כי בהפריה שעשיתי הוקפאו עוד 4 עוברים שניתן לנסות ולהשתיל אותם כעת. תודה תודה על התשובה שלכם ותודה על ההרצאות המדהימות שלכם.

תשובה

שלום וברכה

עלייך לשוב בתשובה שלימה על חטא זה, ולקבל על עצמך שלא לשוב לחטא זה עוד גם אם תהיי חלילה במצב כמו שהית בשעת ההחלטה הקודמת שלך להפיל, וכמו כן עלייך להקפיד כראוי על הלכות הטהרה,  ולאחר התשובה אין לך לחשוש שמא החטא עדיין עומד לרועץ.

חשוב מאוד לתרום לאגודות שתומכות בנשים שרוצות להפיל, כדוגמת מחלקת אמ"א בהידברות, דבר זה מהווה תשובת המשקל לחטא החמור.

אם תראי שהזמן חולף ואינך נכנסת להריון, את יכולה להנסות שוב את האופציה של ההפריה ובפרט שכבר יש לך עוברים מוכנים.

חנוכה שמח - בנימין שמואלי