האם מותר ללכת לחתונה של בנות זוג?

  • א' טבת התשע"ו

שאלה

קרובת משפחה (בת דודה ראשונה) עושה מסיבת "חתונה" עם חברתה. יש טקס ובו קריאת חוזה ונתינת טבעות... השאלה האם מותר להיות באירוע הזה? האם אפשר להגיע לטקס או לאחריו? היא עלולה להיפגע אם לא אגיע. תודה

תשובה

שלום רב,

כיוון שאסור לאישה לחיות באופן כזה עם אישה אחרת (כמבואר בשלחן ערוך אבן העזר סימן כ סעיף ב) - אין היתר ללכת לחתונה כזו משני טעמים:

א. חיזוק ונתינת גושפנקא לעוברי עבירה (יעויין כיוצא בזה במשנה ברורה סימן שמז סוף סק"ז).

ב. חילול ה' (יעויין בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק א' פרק י סעיף מ בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שאין לאח להשתתף בחתונת אחותו שמתחתנת עם גוי משום חילול ה'. והוא הדין בנידון דידן).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס