שאל את הרב - כללי

גרביונים בצבע גוף

  • כ"ט כסלו התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב ויישר כח קראתי לאחרונה שרבנים אוברים לבישת גרביונים בצבעי הגוף ללא קשר לעובי הדינר ואמרו שזוהי עבירה חמורה המחטיאה את הרבים מי שלובשת גרביונים בצבע גוף האם זה נכון ? תודה רבה חג שמח

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האחיחור בתשובה.

כל זה מתפרש מתוך תשובת האגרות משה מהגאון רבי משה פיינשטיין ז"ל (באבן העזר חלק ד סימן ק).

והיוצא מדבריו ז"ל, שלכל הנוגע מדין ערוה נחשבים אותם גרביונים שהם בצבע הרגל, לכיסוי, ונחשב שבעצם הם מכוסים (כמובן שלא מדובר כאן כלל מסוג גרביים כאלו שיש בהם חורים שמאפשרים הסתכלות בבשר הרגליים ממש). ולכן לגבי דין הברכה, ולגבי מזוזה וספרים, נחשב כמכוסה.

אמנם לגבי הרהור, עדיין יש בהן איסור; ולכן אסורה אשה לצאת בגרביים כאלו בחוץ למקום שאחרים יכולים להכשל בהרהור.

בברכה,

רב נחום