זוגיות

רציתי לבקש בבקשה הסברים לגבי התהליך שעוברת אישה שבעלה חושד בה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לבקש בבקשה הסברים לגבי התהליך שעוברת אישה שבעלה חושד בה. הרי אומרים שהשלום כה חשוב לקב"ה שהוא מוכן ששמו ימחה מעל המים. אבל הטקס נראה לי מבזה ומשפיל. הרי אם הבעל חושד- מותר לו לעלות את חשדותיו אך מדוע צריך למשל לפרוע את שערה וכו` לפני שבדקו בכלל אם יש אמת בדבריו. ושאלה נוספת: כיצד מתיחסים לבעל שאשתו חושדת בו? הרי מאז החרם דרבנו גרשום גם לו אסור להתחתן עם עוד אישה מקווה לקבל תשובה שתבהיר לי את הענין, משום שאני יודעת שהתורה בד"כ מאוד מקפידה בכבוד האישה

תשובה

שלום וברכה

אין מדובר בחשד גרידא אלא באשה שנצטוותה מבעלה שלא להתייחד עם גבר מסויים, והיא לא שמעה לקולו והתייחדה עם הגבר האסור לה, והבעל מביא עדים על כך שהיא התייחדה עם הגבר האסור לה, ומאחר ויש בכל מקרה מעשה מכוער על כן איננו שומרים על כבודה.

את השאלה בקשר לחשד באשה בבעל, לא הבנתי כל כך את כוונתך "איך מתייחסים" על מי השאלה?

בברכה - בנימין שמואלי