גידול ציפורניים ארוכות לפי תורת הסוד

  • כ"ח כסלו התשע"ו

שאלה

שמעתי שעל פי הסוד, שמי שמגדל ציפורניים, כלומר שהציפורן עוברת את הבשר שכנגד האצבע, הוא גורם לעצמו השפעה של דברים לא טובים, מלבד שיש בזה בעיה לחציצה אם יש לכלוך מתחת לציפורן. האם האיסור חל גם על נשים שמגדלות ציפורניים לנוי? תודה!!!

תשובה

שלום רב,

יעויין בן איש חי (שנה א' פרשת דברים אות יג) שהביא מספר עץ חיים, שמה שעודף מן הציפורן ויוצא לחוץ מכנגד הבשר, זה צריך לחתוך, ששם נתלים החיצונים ויונקים בתכלית. יעויין שם עוד מה שכתב בזה. ועניין זה שייך אצל אנשים ונשים ללא חילוק.

בברכה,

הלל מאירס