חברה והשקפה

שאלה בנוגע להבטחות בגן עדן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרב עובדיה יוסף אמר שמי שיצביע ש"ס מובטח לו גן עדן. עוד כמה רבנים אומרים כך. השאלה היא איך מישהו יכול להבטיח כזה דבר ? זה לא נתפס בהגיון. אם רוצח עכשיו מצביע ש"ס הוא יהיה בגן עדן ? אנא בבקשה הסבירו לי.

תשובה

שלום וברכה

מבלי להיכנס בשאלות פוליטיות, היר הדברים ברורים שכל מי שמסייע ללומדי תורה ולמקוואות ולבתי כנסת שכרו רב מאוד, ובוודאי יזכה להיות בגן עדן ביחד עם לומדי התורה ווכן בשאר המצות.

ומאחר שתנועה פלונית מסייעת לעניינים הנ"ל הרי ברור שכל מי שבכוחו פועלת התנועה יזכה לחי העולם הבא, עקב המצוות הרבות שנזקפים לשולחי החכי"ם של התנועה שהם הבוחארים, שרק בזכותם יש לחכ"י התנועה כוח לפעול למען המטרות הנעלות הנ"ל.

וכל המצביע למסייעים לקיום המצות הינם שותפים שווים לכל המצות שנעשים בכוח בחירתם.

שבתשלום - בנימין שמואלי