חברה והשקפה

מה מקור החסידות?

  • ט"ו חשון התשפ"א

שאלה

שלום רב לצוות הרבנים המבורך. יש לי 3 שאלות קצרות: 1. מה מקור החסידות? מהי דרך העבודה שלהם את השם?ומה ההבדלים ביניהם לחרדים? הכוונה בתפיסת החיים.. 2.בסוף תפילת שמונה עשרה יש קטע שבו ניתן לאמר פסוק הקשור לשמי. מה המקור למנהג זה? מה השפעתו בעולמות העליונים? ואיך בדיוק אומרים אותו? 3. האם ניתן להשיג דרככם את הספר של הרב אהרון לוי- לא בשמיים היא על התורה שבעל פה? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

תורת החסידות ארוכה מארץ מידה, ולא נוכל להאריך יתר על המידה במסגרת זו.

ובקצרה: החסידות -מלבד קיום כל המצות במסירות נפש, וביראת שמים טהורה הוסיפו על עצמם לנהוג בכל דבר לפנים משורת הדיןו, ולעבוד את ה` בהתחדשות ובשמחה, ולקיים את המצות בהכנה ראויה, ולא לעששות מצות כמצות אנישם מלומדה.

החסידות משקיעה את מרצה לעשות את מצות ה` בשמחה ובהתלהבות ובשים לב, החסידות מלהיבה את האדם לעבודת ברואו, ונותנת לו את הכוחות ואת הרעיונות איך לעבוד את ה` במסירות נפש, ובלימוד ההתגברות על הירידות, והגישה הנכונה לחיי האדם.

2 המקור הוא בספר קיצור של"ה

בהצלחה - בנימין שמואלי