אמונה

האם חולי גוף מרמז על צורך לתיקון?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כת"ר הרה"ג שלום עליכם: ברצוני לדעת האם חולי גוף אמור לרמז לנו על משהו? כלומר האם חולי במקום מסויים צריך ללמד אותנו תיקון של משהו?ואם כן אז איך יודעים מה לתקן בעקבות אותו פגם? כמובן שאני מבינה שיש את עיניין עוונות ראשונים של האדם והשם מכפר לנו על דברים בדרכים שאנחנו לא מבינים ובינתנו אינה משגת להכיל את גודל הניסים שהשם עושה עימנו בכול יום ,אך האם גם בדורינו יש עניין כזה שהשם מזכך את הנשמה ע"י חולי הגוף כמו אצל מרים הנביאה? עוד שאלה ברשותך: האם ההנהגה האלוקית משתנה? כלומר האם בדורות קודמים הייתה הנהגה אחרת ובדורינו זה שונה? האם אז בדור המדבר מידת החסד הייתה יותר גדולה מהיום? תודה רבה רבה,חג אורים שמח ,וישר כח על המסירות נפש לעמ"י.

תשובה

שלום לך

אכן חולי במקם מסויים יכול למז על פגם בנשמה במקום ההוא בגיגלול קודם או בגילגול זה, ומשנסתלקה הנבואה מישראל, אינו יודעים עוד בדיוק מה הדבר מרז, אם כי אפשר לשלאול את גדולי ישראל האמיתים, והם יכולים לכוון את האדם לעשות הטוב בעיני ה`.

ההנגה משתנה לפי מעשינו ולפי שורש נשמתינו, אבל אין איתנו יודע מה היא ההנהגה בכל דור.

חנוכה שמח ומלא אור - בנימין