שאל את הרב - כללי

תיקון נפש וגילגולי נשמות

  • כ"ד כסלו התשע"ו

שאלה

שלום לרב! חברתי מתעסקת בקארמה תרפיה הכוללת טיפול בעזרת שיחזור גילגולים ומדריכים רוחניים(כגון המלאך רפאל וכד'). נשאלתי על ידה:"איך נושאים הקשורים לעולם הרוח כמו:גילגול נשמות,קארמה,בחירות של הנשמה להתממש בגוף מסויים,וללמוד שיעורים מסוימים וכל יתר הנושאים ...-קשורים לעולם הרוח ומתחברים לדת".. (כמו שטענתי בפניה כי,הפירות והירקות שאנו מברכים עליהם עוברים תיקון ע"י זה ומעלים בדרגה רוחנית את הנשמה המגולגלת שבהם.)מבקשת תשובתך.תודה מראש.עופרה.

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

אין ספק שכל הענינים הרוחניים קשורים לדת.

דהואיל ואנו מודים שיש מציאות לרוחניים, מוכרח שיהא להם התחלה  - ובדיוק כמו שכל אחד מבין בחוש שמוכרח לגבי העולם הגשמי.

וכמו שבעולם הגשמי שנברא בחכמה עליונה מוכרח שיהא לה מטרה, כך גם מציאות הרוחניים שנבראו על ידי הבורא יתברך בחכמה כל כך נפלאה, מוכרח שגם להם יהא מטרה. וכן לכל מה שקורה להם ישנה מטרה.

ובכללות המטרה הזו היא שהבריאות יעבדו את השם ביראה ובאהבה - ולכן כל מה שקורה, קורה, הן במישור הגשמי והן במישור הרוחני.

בברכה,

רב נחום