שאל את הרב - כללי

שרוי ללא שמחה עקב גירושין

  • כ"ד כסלו התשע"ו

שאלה

התגרשתי ., לאחר 3 שנות נישואין וילדה בת שנתיים, נישואין טובים אך שכשלו עקב מעורבות הורים. אני מיואש, לא שמח, איבדתי הרבה ממון , איך אוכל לעבור את החגים כמו חנוכה בשמחה כשאני שרוי בבדידות ובעצבות? איך אמשיך לקיים מצוות בלב שלם? ללא אישה שרוי ללא שמחה...וכל תפילותי טרם נענו...

תשובה

לכבוד השואל,

קשה מאד לשמוע על מצבך.

הייתי מיעץ שתקרא בספר "השתפכות הנפש". בנוסף לכך תחפש דרכים לחזק את מצבך היום יומי על ידי ההשקעה בתכניות של חסד ובעשיית דברים חיוביים לאחרים, ובלי לחשוב כרגע יותר מדאי בענין שידוך.

ותנסה למצוא קשר טוב עם רב שאתה מרגיש שמבין באמת את לבך, ושיכול להדריך אותך בתקופה הזאת והלאה.

בברכה,

רב נחום