שאל את הרב - כללי

מהי הסיבה שהנשמה צריכה לעבור תהליך של גלגול?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אומרים חכמים שעולם גשמי (חומרי) נברא הרבה מאוחר אחרי שנבריאתה הנשמה, וזה למטרת התיקונה. והגוף גישמי זה תחנה זמנית, מלבושת של הנשמה, שאותו היא מקבלת לאורך החיים בגילגול אחד. אם אדם נולד בבית שאבא יהודי ואמא לא וכל החיים חי בבית של אבא באוירה יהודית, וככה סידרו מלמעלה שתעלה ארצה בזמנו, ושומר מצוות, ולומד פנימיות תורת ישראל לעומק, ומבין את התכליתה של הבריא ומשתוקק להשיג את המטרה, ומרגיש את השורשים שלו. לדעתי הבנאדם הזה יהודי לכול דבר. ואז נשאלת השאלה ... אם בנאדם צריך לעבור גיור רשמי, ואם כן, מהי הסיבה שהנשמה צריכה לעבור את התהליך הזה דווקא בגילגול אחד? או שזו המצאה של אנשים? אם נשמה היא מבני ישראל, אין צורך לגייר אותה, ואם לא - אז הקב"ה לא היה מביא אותו בנאדם ללימוד פנימיות תורת ישראל. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

ללא גיור כהלכה אין לגוי את החיבור לעם ישראל, והוא נשאר גוי גמור לכל דבריו, וכך גילה לנו הבורא נותן התורה שנשמת ישראל לא תיכנס לגוי ללא עשיית הדברים שנאמרים בהלכה.

גם אם נפשו משורש נפשות ישראל, הרי אינו מחובר לשורש נשמות ישראל ללא הגיור כדין הטבילה והמילה, וכמובן קבלת עול מצות.

ולעולם לא תיכנס נשמת ישראל לתוך גוי, אלא נפשו בלבד יתכן שתוכל להתגלגל כעונש בנשמת גוי.

בברכה - בנימין שמואלי