שאל את הרב - כללי

חלום על נפטר-ופחדים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום סבא שלי ז"ל נפטר לפני שנתיים, ושנה שעברה ב 11 חודש שלו, חלמתי שכולנו יושבים בבית של דוד שלי, ןסבא שלי ז"ל ישב לידי ואמר לי: "אם לא תשתני, אנחנו נזדקק לך פה" הלכתי למלא רבנים והתחלתי להתחזק קצת, עם הזמן ירדתי מההתחזקות וחזרתי לעשות עוונות, הפסקתי לשמור שבת, אבל אש הפסקתי להדליק בשבת, ומאז כל חלום שחלמתי התחלתי לקשר ולחיות בפחדים, כעבור כמה חודשים חלמתי שאמא שלי היתה עם אוזניות, וסבא שלי ז"ל אמר לה באוזניות " חודש הבא אני יורד למטה לקחת מישהו, ואמר את השם שלי, החלום הזה היה בשבת בבוקר בשעה 11. וביום שישי האחרון חלמתי שסבא שלי ז"ל יושב לידי ואומר לי" אנחנו ממש ממש קרובים" זה היה יום שישי בשמונה וחצי בערב, אני מפחדת ולא יודעת מה לעשות, התחלתי להזות כל מיני דברים וכל פעם שאני קמה משינה אני מנסה להיזכר מה חלמתי וחושבת שעומד לקרות לי משהו, חשוב לי לצין שיום שישי האחרון שחלמתי את החלום חשבתי עליו הרבה במשך היום, מכיון שההשכרה שלו בעזרת השם היא עוד שבוע, אני אשמח לשמוע מה אני אמורה לעשות, ואיך אני אמורה לצאת מהפחדים שנכנסתי אליהםם , תודה

תשובה

שלום וברכה

כאשר תעלי לקבור של סבא קבלי על עצמך מכאן ואילך לשמור שבת כראוי, ובעז"ה תזכי לחיים ארוכים.

סבא מצטער מאוד מחילולי השבת שלך, ואל תתני לו לסבול.

<;סרט מדהים, ואני בטוח שתקבלי על עצמך את שמירת השבת כראוי.

עלי והצליחי - אשמח להיות בעזרך - בנימין שמואלי