שבת

אני לא מבינה את מהות האיסור של נשיאת התינוק בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, בשבת האחרונה נחשפתי להלכה שהסעירה אותי במיוחד! איסור נשיאת (טלטול) תינוק בשבת, אינני מצליחה להבין את זה כלל, לגבי איסור טלטול אני מסכימה ומבינה כשמדובר בחפצים, אבל כשמדובר בתינוק חי, ילד, למה שלא אשאר אותו אם אני רוצה לצאת עם משפחתי לטיול קטן..?! אני גרה בעיר שהעירוב בה מפוקפק ולא ממש סומכים עליו. אני לא מבינה 2 דברים: א. את מהות האיסור של נשיאת התינוק בשבת ב. האם יש רב שמתיר לשאת תינוק (עם או בלי עגלה) בשבת? אשמח לקבל תשובה שתתישב על הלב. תודה

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי את שאלתך.

אין איסור הטלטול של חפצים, כדי להקל על האדם ואין להתיר טלטול תינוק כדי להקל על האדם.

אם תרצי להבין את סיבת איסור טלטול, אוכל להסבירך, אבל האיסור הוא כללי לחפצים ואנשים כאחד.

אולם מאחר וטילטול חי הוא רק  מדרבנן מאחר והחי נושא את עצמו, כתבו הפוסקים שאפשר להקל בעירוב שאינו מהודר ולטלטל את התינוק אפילו בעגלה.

אבל אם העירוב אינו מושגח כראוי והסיבה שאין סומכים עליו היא מאחר ואין לכך כל השגחה, אין להתיר לטלטל את התינוק.

בברכה - בנימין שמואלי