שאל את הרב - כללי

פרשת וישב.

  • כ"ג כסלו התשע"ו

שאלה

למה בפרשת וישב בין מכירת יוסף ובין ירידות למצרים נמצאת פרשת יהודה ותמר. מה הסיבה שהפרשיה נמצאת דווקא בין שני קטעים כרונולוגיים ולא לפני הקטעים האלו או אחרי.

תשובה

לכבוד השואל,

כפי מה שהבנתי על פי המדרש, הכונה בזה להראות שלא כדרך בני אדם הוא דרך השם. אדם עוסק בדבר אחד מתחליה ועד סוף, מה שאין כן הקב"ה, שהוא יתברך יכול לנהל מהלכים שלימים שונים המביאים לשלימות העולם - והכל בבת אחת ובאותו זמן. לכן דוקא באמצע סיפורו של יוסף, בא הסיפור של יהודה וההתחלה לקראת לידתו של משיח.

ואלו דברי המדרש:

"שבטים היו עסוקין במכירתו של יוסף, ויוסף היה עסוק בשקו ובתעניתו, ראובן היה עסוק בשקו ובתעניתו, ויעקב היה עסוק בשקו ובתעניתו, ויהודה היה עסוק ליקח לו אשה, והקב"ה היה עוסק בורא אורו של מלך המשיח"         (בראשית רבה פ"ה, א).

בברכה,

רב נחום