שאל את הרב - כללי

האם בת שוע הייתה בתו של עשו?

  • כ"ב כסלו התשע"ו

שאלה

למו"ר דבמערבא שלומכון יסגי. שמעתי שבת-שוע אשת יהודה הייתה בתו של עשו (שו"ע אותיות עש"ו). אך לא מצאתי לזה מקור בדבר חז"ל. יורנו מורנו אם יש לזה יסוד. ושכמ"ה.

תשובה

שלום רב,

המקור לזה נמצא בדברי רבי אליהו הכהן מאיזמיר בספרו מדרש תלפיות (ענף יהודה) בשם מהר"ר שמואל קלונימוס ז"ל, ששוע הוא עשו, ובשביל שהיה רשע הפך האותיות וקראו שוע. אך עיין שם שבעל המדרש תלפיות התקשה בפירוש זה.

בברכה,

הלל מאירס