שאל את הרב - כללי

ימות משיח}{"

  • כ"א כסלו התשע"ו

שאלה

שלום וברכה קראתי על ראיות שמביא הרמב"ם על האמונה בביאת משיח. אחת הראיות שמופיע שם היא הפסק בתורה 'ואם ירחיב ה'... וסיפת לך עוד שלוש ערים'. הוא ממשיך וכותב שמכיוון שהקב"ה ציווה והדבר לא קרה לכן חייב שיקרה בסופו בימות משיח . אך על ימות משיח כתוב "בלע המות לנצח ומחה ה' אלוקים דמעה מעל כל פנים". השאלה שלי היא מדוע נזדקק בימות המשיח לערי מקלט? הרי לערי המקלט בורח מי שהרג בשוגג. תודה מראש גיל

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

השל"ה (בית-דוד בסופו, כד,א) מסביר שהצורך בערי-מקלט יהיה בתקופה ראשונה של ימות המשיח, כאשר עדיין לא יתבטל הרע, ועדיין תהיה קיים האפשרות של הריגת אדם בשוגג; רק בתקופה המאוחרת יותר של ימות המשיח, שאז "תתרבה הדעה בישראל", אז "לא יצטרכו לערי-מקלט" (כלשון השל"ה).

הרבי מליובאוויטש ז"ל (ליקוטי-שיחות כרך כד, עמ' 110) מסביר שנזדקק לערים הללו בעבור כל מי שהרג נפש בשגגה קודם זמן ביאת המשיח – בזמן הזה - ועדיין לא זכה לכפרה עד שמשיח הגיע.

בברכה,

רב נחום