שאל את הרב - כללי

איך האפרוח נושם בתוך הביצה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלו אותי - איך זה יכול להיות שהאפרוח נושם בתוך הביצה?

תשובה

שלום וברכה

לא חקרתי את הנושא אבל ראיתי בספר דעת תורה להגאון הקדוש מבערז`אן בספרו `דעת תורה` הלכות טריפות, שקליפת הביצה אינה אטומה, וכי היא יכולה לנשום ולקבל חמצן גם דרך הקליפה, בפלאי הבורא שהכין את התנאים לכך שהאפרוח תוכל לעשות זאת ללא מאמץ. וכמדומני שהמדע מסכים היום לזה וכי לקביעתם אפשר לראות בקליפת ביצה אלפי נקבוביות, ודרך הנקבים היא מקבלת חמצן לכלי הדם שלה והן מעבירים את החמצן לעובר האפרוח. בנוסף לכך, מתפתח בתוך הביצה כר אויר, שרגע לפני בקיעת הביצה האפרוח מנקר את כר האויר באמצעות המקור, ומתחיל רגע לפני היציאה לאויר העולם - לנשום בעזרת הריאות.

תוכלי לשאול למאמיני שיגעון האבולוציה אם אכן כל הדבר המפליא הזה התפתח מאליו.

מה רבו מעשיך ה'.

בהצלחה - מנשה ישראל