תפילה וברכות

האם עליי לקצר בתפילה אישית מול נרות שבת ומיד להתפלל מנחה בזריזות?

  • כ' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת בבקשה: אם יצא שלא התפללתי תפילת ערבית של ליל שישי ולא תפילת שחרית של יום שישי וטרם הספקתי מנחה של יום שישי ונותרו לי 10 דק' שלפני שקיעה שאני מדליקה נרות שבת, מה עליי לעשות? האם בהדלקה להאריך בתפילה אישית מול הנרות ולא להתפלל מנחה, אלא להתפלל ערבית של ליל שבת לאחר שקיעה וכך יוצאת לידי חובה או שמא עליי לקצר בתפילה אישית מול הנרות ומייד להתפלל מנחה בזריזות? (כי הבנתי שיש חשיבות גדולה לתפילה של הדלקת נרות שבת קודש) תודה רבה מראש, הילה

תשובה

לכבוד השואלת,

בודאי שהתפלה מול הנרות היא מאד חשובה.

אמנם מצד ההלכה, אם קבלת על עצמך להתפלל מנחה בקביעות, אז יש להדליק מקודם, לקצר בתפלה מול הנרות, ולהתפלל שמונה עשרה של מנחה [ובאם קבלת על עצמך גם להתפלל שחרית בקביעות, אז אחרי השמונה עשרה הראשון, יש לומר "אשרי" ולהתפלל שוב את אותה שמונה עשרה של מנחה בשביל תשלומין לשחרית] (לדעת המשנה ברורה אפשר להמשיך עם השמונה עשרה עד ל13.5 דקות אחרי השקיעה); ואז אם עדיין נשאר זמן, אפשר לחזור ולהשלים את התפלה מול הנרות.

בברכה,

רב נחום