אמונה

לאהבה יש לא מעט פנים, אבל איפה שלי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד אתר הדברות שלום רב אני כבר בתהליך של התחזקות קרוב לשנה פלוס, היו לי לא מעט עליות ומורדות. יצא לי להכיר במהלך השנה מספר נשים שלא היו דתיות או שומרות מסורת בלשון המעטה. זה לא היה קל, יצא לנו לפעמים לא התנשק אבל לא מעבר. חיי לא היו חיים קלים, אבל ברוך השם אני מאושר על מה שיש לי ואני שמח בחלקי, אני אדם עובד ולומד יהדות בישיבת חוזרים בתשובה בעירי. עכשיו הבעיה המרכזית שלי, שאני אדם מאוד רגשי ומאד רגיש כאחד, אני יכול לתת לא מעט אהבה, אני אדם רוחני, אבל בכל חיי לא היו לי קשרים ארוכים מנשוא, ואני דיי מאוכזב מהקטע הזה. אני יודע שבורא עולם מציב לי אתגר לא פשוט למצוא את שאהבה נפשי, כיאה ל"קריעת ים סוף", אבל בתוך תוכו כל האכזבות מסביב קצת מקשים עליי, קורה שלאחר כחודש חודשיים, אני מעט נקשר, ולאחר מכן האכזבה שוב נופלת עליי. נמאס לי מכך, אני רוצה משהו עם זרעים שאפשר להפוך לעץ איתן. לאהבה יש לא מעט פנים, אבל איפה שלי?

תשובה

 שלום וברכה

הקב"ה יושב ומזוג זיווגים, ולא שוכח מאף אחד, ובפרט אלו המתקרבים איליו, שהם מושגחים בהשגחה מיוחדת.

אולם מבואר בספרים שלפעמים הזיווג מתעכב מאחר ובני הזוג עדיין אינם בדרגה רוחנית זהה, כגון שבת הזוג חזרה בתשובה שלימה, ובן הזוג עדיין לא השלים את תשובתו.

ואברכך שבקרוב ממש תזכה לשוב בתשובה שלימה ולמצוא את זייווגך מהרה.

בברכה - בנימין שמואלי