תפילה וברכות

אם קשה לי לסלוח איך אומרים את המשפט הנ"ל שלא באמת מתכוונים?`רבונו של עולם,הרני מוחלת וסולחת לכל מי שהכעיס והקניט אותי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני כשנה נפגעתי מאוד ממישהו ואני לא מרגישה צורך לסלוח לו על כל מה שעשה,ובקריאת שמע כתוב :"רבונו של עולם,הרני מוחלת וסולחת לכל מי שהכעיס והקניט אותי או שחטא כנגדי ,בין בגופי,בין בממוני ,בין בכבודי ,בין בכל אשר לי.בין באונס ,בין ברצון ,בין בשוגג ,בין במזיד ,בין בדיבור ,בין במעשה...ולא יענש שום אדם בסיבתי..." איך אפשר להגיד דבר כזה בלי להתכוון לזה?! אני כל פעם מדלגת על הקטע הזה כי אני פשוט לא מסוגלת לשקר. אני לא סולחת ואני כן חושבת שלמגיע לו לסבול על מה שעשה! אני רוצה לדעת מה אני צריכה לעשות במצב הזה.לסלוח-אני לא מסוגלת, להגיד את זה סתם ולשקר -זה לא לעניין,לדלג על זה? -הרי זה חלק מהתפילה! אשמח לתשובה תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

את יכולה לומר זאת ולומר חוץ מפלוני.

בברכה - בנימין שמואלי