שמוע בין אחיכם

  • ט"ו כסלו התשע"ו

שאלה

מה לגבי טענת הרב א"י שהרבה רבנים עברו על "שמוע בין אחיכם ושפטתם צדק" בתקופת הבחירות. למה אין תגובה מצד הרבנים על הטענה הזאת הרי זו מלחמתה של תורה ואנו רואים שבספרות התורנית משיבים לטענות ולקושיות בלי לברוח מהם כמו שמרן הגר"ע לימדנו אנא מכם.. למה כאן אין משיבים לטענות הנ"ל ?. אשמח אם אחד הרבנים יוכל ליישב את הדברים?

תשובה

ענו בזמנו.

אענה שוב. עצם העזות שהיה באמנון יצחק לומר שמרן עבר על איסור תרוה היא איומה עד מאוד.

אדם שאומר דברים בפומבי נגד גדול בישראל אין כל עניין לשמוע את טענותיו. את מה שהוא עשה ראו כולם והתירוצים לא רלוונטיים.