אמונה

מה לעשות עם רגש רע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני יודעת שיש אנשים שצריך להתרחק מהם אינטואטיבית על פי הרגשה פנימית אך מה לעשות אם זהו אדם שנמצא בתוך המשפחה וכשאני רואה אותו משהו מבפנים מתערער בי ועולים רגשות של סלידה ,שנאה, כעס ואני כועסת על עצמי שיש בי את זה וגם לא יודעת מה לעשות עם זה, קשה לי עם אנשים צבועים ואני יודעת שהאדם הזה עוטה מסיכה ואני לא מסוגלת להיות בקירבתו זה ממש מוציא אותי משלוותי ועושה אותי עצבנית על האהובים שלי כי אני לא יכולה לנטרל את הרגשות החזקים הללו, כאילו שכשאני רואה את האדם הזה אני מרגישה, רואה דברים שאחרים לא רואים מה לעשות?????

תשובה

שלום וברכה

זהו המעלה הגדולה של האדם היכול לשלוט במידותיו ולהתגבר על רגשותיו. עלייך לדונה לכף זכות ולומר שאינה אשמה במידותיה הלא רצויות, ובכך תזכי להצליח להתגבר על מידותייך.

בהצלחה - בנימין שמואלי