אמונה

מיכללה חרדית או סמינר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום!! אני חוזרת בתשובה כבר 9 חודשים ברוך ה`.ולומדת בתיכון חרדי בכיתה י"ב ברור לי שבזרת ה` שנה הבאה אלך ללמוד במקום לימודים חרדי. בבית הספר שלי מעודדים מאוד ללכת לסמינרים. יש לי בעיה עם סמינרים בכך שאיני מוצאת את המקצוע אותו אני רוצה ללמוד בעזרת ה`.וגם מישום שהלימודים שם מסתיימים בשעות דיי מאוחרות. רציתי לדעת היכן עדיף לי ללכת ללמוד בסמינר חרדי או במכללה חרדית בשילוב עם מדרשיה(מדרשיה בה אני יהיה קבועה סתומרת כולל לינה ובערבים יש שיעורים ובכך פתרתי את בעיית המסגרת)? רציתי לדעת גם נימוק לתשובתכם. תודה רבה!

תשובה

שלום לך

עדיך ללכת למדרשיה ששם תלמדי היטיב את הנדרש לבת ישראל לעשות, ולשלב לימוד מכללה, ועל כך נאמר טוב תורה עם דרך ארץ שיגיעת שניהם משכחת עוון. בהצלחה - בנימין שמואלי