מותר להתפלל שאמות?

  • י"ד כסלו התשע"ו

שאלה

מכר שלי (שומר תו"מ) מאוד רוצה להתאבד עקב קשיים שלו עם עצמו ולא מתאבד כי אסור אבל הוא מאוד מתפלל שימות, האם מותר להתפלל תפילה כזו?

תשובה

שלום וברכה

אולי אין איסור בתפילה זו אבל זו בוודאי בעיטה חלילה בבורא עולם הנותן מתנת חיים והוא מבקש מהבורא שיקח ממנו את החיים. הרי במקום זה הוא יכול להתפלל שבורא עולם ייטיב לו וישפר את מצבו ולא להתפלל שחלילה ימות טררם זמנו ויפסיד את כל מתנת הבורא.

רגע אחד של חיי יהודי שווה יותר מכל שאר תענוגי העולם, ברגע זה הוא יכול לזכות חיי נצח אין סופיים עד אין קץ כל רגע של לימוד תורה של תפילין של שמירת כשרות נותנת לאדם ריווח עצום כפול ומכופל יותר מכל ריווחי עשירי תבל כולם.

ככל שילמד על עומק תכלית החיים כך יוכל להתפלל על חיים טובים וארוכים ולבקש מבורא עולם שיקל עליו את הייסורים בעולם הזה כדי שיזכה לעבוד את ה' בקלות בעז"ה.