שבת

השבת במשטרה

  • י"ד כסלו התשע"ו

שאלה

בס"ד לכבוד הרבה זמיר כהן שלי"טא! שלום רב! אני בעל תשובה כבר בערך 10 שנים ב"ה.כרגע אברך בכולל כבר 6 שנים לערך.אני מרגיש כבר תקופה של שנתיים צורך לצאת לעבוד בגלל סיבות כלכליות ושקשה לי ללמוד יום שלם אני לא מרגיש שמחה אלא להפך ובא לפעמים בחוסר חשק.מפאת הסיבות הנ"ל חשבתי להתגייס למשטרה בתוכנית מיוחדת לחובשי כיפות...אך העבודה בשבת וחג ...יש לי תמיכה מהאשה .רציתי לשאול מה הרב חושב על זה?חשוב לציין שאני מאוד רוצה להתגייס יש לי קצת רקע התנדבותי וכו'...השאלה מבחינת השבת והחגים איך אוכל להסתדר בתור אברך?

תשובה

שלום וברכה

אם אינך מסוגל ללמוד כל היום יש מקום לשקול לעבוד חצי יום וכדו'. השירות במשטרה אכן גורם לקשיים רציניים בשמירת השבת ובפעמים רבות נדרשים לחלל שבת חלילה אף בדברים שאין בהם פיקוח נפש ואסור בוודאי לחלל שבת אף כאשר הדבר יכול להביא לאיבוד המשרה. על כן אמליץ לבדוק לעומק את עניין האפשרות לשמירת שבת כראוי ואם אכן תוכל לשמור שבת כהלכה ולא לחלל חלילה את השבת מלבד מקרים של פיקוח נפש, תוכל ללכת לעבוד במשטרה, אם אינך בטוח שתוכל לעמוד בניסיון, תשתדל למצוא עבודה אחרת וה' יהיה בעזרך למצוא עבודה מתאימה שאין בה חשש חילול שבת.