תפילה וברכות

שמונה עשרה בישיבה באוטובוס או אחרי זמן תפילה בעמידה

  • י"ג כסלו התשע"ו

שאלה

שלום, מה יותר טוב שאעשה כאשר קמתי בבוקר קצת מאוחר, ואין לי זמן להתפלל תפילת שחרית בבית. אני מורה בשיעור ראשון בבוקר שמסתיים בשעה 11:00 (לפני חצות היום). יש לי אפשרות להתפלל תפילת שמונה עשרה בישיבה באוטובוס בדרך לבית הספר, או להתפלל בבית הספר בעמידה (בכיתה מסודרת, ומול קיר) לאחר השיעור. תודה

תשובה

שלום רב,

עדיף להתפלל בישיבה באוטובוס מאשר להתפלל אחרי שעבר זמן תפילה. ויש להקפיד בתפילת שמונה עשרה שהרגליים תהיינה צמודות זו לזו. וכן יש להשתדל במידת האפשר לעמוד לפחות בעת הכריעות ובג' פסיעות שבגמר התפילה.

מקורות: יעויין שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים (סימן צד סעיף ה) ומשנה ברורה (שם סק"כ, וסימן צה סק"ב).

בברכה,

הלל מאירס