דיבור

  • י"ג כסלו התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב. יש לי 2 בנים ב"ה, הבכור נכנס רק השנה למסגרת בפעם הראשונה, בן 3.5. הוא לא מדבר ברור כל כך וקשה להבין אותו, הגננת אומרת שבגן הוא לא מדבר וגם אם כן ממש בלחש עם בטחון עצמי נמוך. אני חושבת שאולי זה נובע מזה שלא מדבר ברור אז הוא מונע מעצמו לפתוח את הפה. הבן השני בן שנתיים ולא מוציא מילה מהפה, רק קולות והברות זהוו לא אומר כלום מעבר לזה. ממש קשה לי עם זה במיוחד כשאני רואה בני גילם מדברים שוטף. ואני מפחדת שיהיו מתוסכלים מזה והבטחון העצמי עוד יותר יפחת. ועכשיו לשאלה: קראתי שמי שמתקשה בדיבור לתת לו קליפות אתרוג. יש לי אתרוג קטן בבית מסוכות האחרון שבירכו עליו, אני רוצה לתת להם אך אני יודעת שיתנגדו לזה, הם לא מכניסים כל דבר לפה. זה יהיה בסדר אם אגרד את הקליפות בפומפיה על האוכל שלהם וכך לא ירגישו?? אשמח לקבל עוד עצות. כמו כן אני בהריון חודש חמישי, האם עליי לנשוך את פיטם האתרוג בסמוך ללידה או שאפשר גם עכשיו? יש לי רק אתרוג אחד ואני רוצה לתת ממנו גם לילדים וגם בשבילי. תודה רבה רבה.

תשובה

שלום וברכה

זה יהיה בסדר לגרד בפומפיה. אולי כדי לבדוק את העניין עם קלינאית תקשורת.

גם עכשיו אפשר לנשוך בפיטם וגם תוכלי לתת ממה שנשאר לילדים.