אמונה

גירושין~

  • י"ב כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אנו נשואים כבר 10 שנים שהיו ברובן גרועות. לבעלי היו התקפי זעם והוא מתנהג בצורה מזלזלת לילדים ואלי. הוא הבטיח שילך לטיפול פסיכולוגי אבל חזר בו ואני לא רואה שום אפשרות להמשיך. איך מסבירים את זה מבחינה רוחנית שזוג שהתחתן לא יכול לקיים זוגיות נורמלית (אנו חילוניים אבל התחתנו עם רב ושומרים נידה, לצערי בחתונה הייתי במחזור, אני לא יודעת אם זה קשור...). הייתה תקופה שחזרתי בתשובה אבל לבעלי זה לא התאים ובסוף מסיבותיי שלי הפסקתי לשמור מצוות. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

יכול להיות סיבות שונות ומגוונות ובדרך כלל כנראה בן הזוג אינו מתאים לך כגון במקרה שלנוכאשר רצית להתקרב לבוראך אביך בשמיים ובן גוזך לא הסכים לכך האי שאינו ראוי לך ואתלא רואיה לו. ההפסד שאת מפסידה מכך שאינך שומרת שבת שקול פי אלף מהריווח שאת מרוויחה מזה שאת נשואה איליו. אולם כמובן הדברים אינם חד משמעיים וכדי שנוכל לתת לך תמונה ברורה יותר ולנסות להבין יותר לעומק את העניין אציע שתשלחי לנו מס' טלפון ונשוב אילייך לליבון העניין בצורה נכונה ובהירה.

בהצלחה,