עיקור חתולים

  • י"ב כסלו התשע"ו

שאלה

לרב שלום אנחנו סובלים בשכונתנו ממכת חתולים מכיוון שישנם הרבה אנשים שמאכילים אותם וכן פחיי זבל שנשארים פתוחים. מח התברואה ציינה שהם אינם יכולים לטפל בתופעה אלה השרות הוטרנרי אשר מגיע אוסף אותם ומעקר את החתולים ולאחר מכן מחזיר אותם לרחוב.. אם זה נכון האם מותר לדווח לשרות הווטרנרי לטפל בבעיה? בתודה מראש

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

נראה לענ"ד שמותר לדווח אחרי בירור במרכזיה שקיימים רופאים וטרנריים נכרים בצוות. ואז אפשר לדווח בתוספת בקשה מיוחדת שהפניה הזאת תתמלא רק על ידי אחד מן אותם רופאים נכרים. ויש לוודא אם לפי המציאות הקיימת בשרות אם באפשרותם לסדר שהעיקור לא תתבצע על ידי רופא יהודי .

בברכה,

רב נחום