חגים ומועדי השנה

האם יש לענות אמן על הדלקת נרות חנוכה במקום העבודה?

  • י"ב כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, הבנתי שבמקום העבודה לא מברכים על נרות חנוכה. השאלה שלי היא, אם חלק מהעובדים עדיין ירצו להדליק נרות חנוכה בברכה במקום העבודה, האם צריך לענות אמן או לא לענות אמן? תודה

תשובה

שלום רב,

אכן כך ההלכה שאין לברך על נרות חנוכה במקום העבודה, כי זה לא בית מגורים (אפשר כמובן להדליק בלי ברכה), ולכן אין לענות אמן, על פי המבואר בשלחן ערוך אורח חיים (סימן רטו סעיף ד) שאין לענות אמן אחרי מי שמברך ברכה לבטלה.

בברכה,

הלל מאירס