כמה שאלות.|||

  • י"ב כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לשאול כמה שאלות. אני מאוד מתנצל מראש על האריכות, פשוט זה מאוד חשוב לי לדעת. 1) בעניין שצריך לקרוא לילד 2 שמות מה הסיבה? ואם אפשר עוד קצת על הנושא הזה בהרחבה. 2)ידוע שקריאת שמע צריך לסיים עם החזן את המילים "השם אלוקכם אמת" לפעמים יש חזן שממהר ואי אפשר לסיים איתו. איך אני אמור לנהוג לפי ההלכה? וגם לפעמים החזן מגיע כבר לקדיש שלפני תפילת 18(ערבית) ואני עדיין באמצע "ואמונה כל זאת" איך לנהוג לפי ההלכה? 3) לפעמים אני מברך "שהכל" ושותה כמה לגימות שזה לא מחייב "בורא נפשות" השאלה היא האם אחרי כמה לגימות שתיתי הכל לגימה אחת אני צריך לומר בורא נפשות? 4) קריאת שמע שעל המיטה מה התנאים לומר עם שם מלכות? האם זה בסדר לדבר אחרי קריאת שמע? והאם זה בסדר שאני עושה את זה בחדר שינה שאני יודע מראש שאני אקיים מצוות עונה. 5)בעזרת השם אני נוסע עם אישתי בחנוכה לנופש האם אני חייב לקחת איתי חנוכיה ולהדליק שם? איך אני אמור לנהוג? 6) לפעמים אני אוכל לדוגמא סלט שברכתי עליו "האדמה" ואחרי כמה דקות אישתי הוציאה לי סלט סלק שלא היה קיים בסלט שאני אוכל האם אני מברך עליו גם "אדמה"?

תשובה

שלום וברכה

1. אין צורך לקרוא לילד בשני שמות מלבד אם אחד מהשמות הוא על שמו של אדם שנפטר בגיל צעיר וכדו'.

2. אם אלא סיימת את קריאת שמע לפני החזן עליך לומר בעצמך את "ה' אלוקיכם אמת".

כאשר החזן מגיע לקדיש ואתה באמצע ברכות קריאת שמע עליך לשתוק ולשמוע את הקדיש ולענות את "אמן יהא שמיה רבא" ואת "אמן" של דאמירן בעלמא. עם סיום הקדיש תמשיך בברכת ואמונה עד סוף ברכות שומר עמו ישראל.

3. כן.

4. לא לדבר או לאכול ולשתות לאחר קריאת שמע.

5. חייב להדליק במקום הנופש בברכה כרגיל.

6. לא מברך.