שאל את הרב - כללי

אדם שחטא עם גויה, האם היא תהיה קשורה בו ככלב בעולם הבא?

  • י"ב כסלו התשע"ו

שאלה

האם זה נכון שאדם שהיה עם גויה אז היא איתו כמו כלב ולא תעזוב אותו בעולם למעלה? אם כן אז למה לעשות תשובה? הרי גם ככה היא לא תעזוב אותו. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

נכון שכתוב במסכת סוטה (דף ג עמוד ב) שמי שעובר עבירה עם גויה (וכן מי שעובר על כל עבירה אחרת) היא קשורה בו ככלב, ולמדו דבר זה ממה שכתוב לגבי יוסף הצדיק ואשת פוטיפר (בראשית לט י) "ולא שמע אליה לשכב אצלה להיות עמה", לשכב אצלה בעולם הזה, להיות עמה לעולם הבא. יעויין שם. אולם זה מדובר באדם שלא חזר בתשובה, אך מי שחזר בתשובה בוודאי שאותה גויה לא תהיה קשורה בו ככלב בעולם הבא.

בברכה,

הלל מאירס