שאלות\

  • י"א כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב מחילה על כל השאלות:1-היה מקרה לפני שנה שחבר שלי יצא מהמכולת ובדיוק ראיתי אותו וראיתי שני סוכריות בידו, הוא שאל אותי אם אני רוצה וגם הוא אמר לי שהוא שילם על אחת ועל השנייה לא ואת השנייה הוא לקח בלי שהמוכר ראה. אני בטיפשותי לקחתי ואכלתי. אני רוצה לכפר על כך ולשאול האם אני חייב בהחזרת הכסף או חברי.במקרה ששנינו מה לעשות אם חבר שלי לא רוצה? והאם אני יכול להחזיר למוכר בלי שהוא שם לב כי אני קצת מתבייש שהוא ידע מה קרה.2-יש לי בבית ובחדר כמה תמונות של נוף ותמונה אחת שלי אישה מצוירת והאישה נראית מוזרה ולא ממש כמו אישה במציאות.שאלה האם מותר בכלל שיהיה תמונות בבית והאם מותר התמונה שאמרתי כרגע.3-האם יש תשובה על כך שגרמתי בטעות לחבר שלי להגיד ברכה לבטלה/אני אמרתי בטעות.4-האם אתה מכיר סגולה להעורר בזמן לתפילה במניין?5-האם בשעת הדחק מותר לעשות כך בבוקר:לשים טלית ותפילין,קדש לי כל בכור,ק"ש(בלי ברכות לפני ואחרי),תפילת עמידה,אשרי יושבי ביתך,עלינו לשבח.6-יש כאלו שלפני שמברכים על טלית מקפלים אותה לחצי,האם מי שרק החזיק את הטלית כשמברך ולא מקפל אותה לחצי יצא ידי חובה. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. חברך צריך לשלם, ראוי שאם הוא לא משלם, תשלם אתה ומורת לשלם גם בלי שהמכור ירגיש כגון לשלם על סוכריה ואז להכניס חזרה לחנות.

2. מותר מעיקר הדין.

3. על כל דבר מועיל תשובה, חרטה על העבר וקבלה לעתיד ווידוי.

4. ללכת לישון מקודם לפחות 7/8 שעות לפני הזמן שאתה אמור לקום.

5. רק בשעת הדחק גדולה ועצומה עד מאוד שממש אין לך אפשרות אחרת. זה לא תפילת מספקת כאשר יש לך עוד מעט זמן.

6. הקיפול לא מוכרח.